Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Už zase kradl

KROMĚŘÍŽSKO: Hrozí mu až tři roky vězení. 

Třicetiletý muž z Kroměříže je jednou z osob, kterou policisté pro jeho dřívější trestnou činnost již znají. Nedávno se dopustil dalších dvou skutků. Spáchal je v Kroměříži.

Předevčírem vzal v jedné z prodejen bábovku, kterou z části již v obchodě zkonzumoval a poté prošel přes pokladnu bez placení. S kradeným zbožím ho však zadržel pracovník ostrahy. Odcizením cukrovinky sice způsobil škodu pouze okolo třiceti korun, ale vzhledem k tomu, že již byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, dopustil se tak trestného činu.

V rámci prověřování tohoto případu navíc kriminalisté zjistili, že tento muž spáchal i další krádež. Začátkem července totiž přelezl oplocení pozemku, na kterém se nachází stánek s občerstvením. Poté vypáčil uzamknutá dvířka mrazáku a z něj pak odcizil přes tři sta kusů zmrzlin. Kromě toho vzal z police pod zastřešením kiosku setobox a anténu. Majiteli tímto jednáním způsobil škodu za bezmála devět tisíc korun.   

Včera si tak od komisařky z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži vyslechl obvinění z trestného činu krádež. Dnes předložíme spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na okresní státní zastupitelství. Muži za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení.

27. srpna 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem