Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Už zase jízdní kola

ZLÍNSKO: O víkendu zmizela na Zlínsku celkem čtyři!  

Během víkendu oznámili Zlínským a Otrokovickým policistům celkem čtyři majitelé jízdních kol, které měli uložené většinou ve sklepních prostorách, že o ně přišli. Všechny případy šetří policisté jako krádež s dvouletou trestní sazbou, případ krádeže dvou kol na ulici Nádražní v Otrokovicích navíc jako porušování domovní svobody. Tady v případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

V Otrokovicích na ulici Mánesova se zloděj po odstranění visacího zámku vloupal do sklepní kóje, odkud ukradl jízdní kolo značky Author, které bylo uzamčené dalším visacím zámkem. Pětadvacetiletý majitel zjistil jeho odcizení v pátek 18. listopadu, ve svém sklepě nebyl od neděle. Způsobená škoda se vyšplhala na dvanáct tisíc korun.

Další dvě kola odcizil zloděj také v Otrokovicích, v době od čtvrtku do soboty, tentokrát na ulici Nádražní. Tady vypáčil dveře do místnosti sloužící k ukládání jízdních kol a kočárků, odkud ukradl pánské a dámské jízdní kolo, obě dohromady v ceně deset tisíc korun. Poškozením dveří a zámku kolárny způsobil navíc bytovému družstvu škodu téměř pět tisíc korun.

A do třetice zjistil sedmačtyřicetiletý majitel jízdního kola značky Scott, že mu kolo někdo odcizil během minulého týdne, kdy ho měl uzamčené lankovým zámkem v komoře vedle svého bytu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Kromě kola nepohrdl zloděj ani cyklistickým oblečením a vybavením. Majiteli způsobil škodu ve výši šestnáct a půl tisíce korun.

 

 

 

 

21. listopadu 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem