Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Už více než deset let má zákaz řízení, který neustále porušuje

KOLÍNSKO – ZA volant mohl usednout až v roce 2023. 

Neuvěřitelných celkem dvanáct let zákazů řízení má 46letý muž, který neustále rozhodnutí soudů porušuje a jezdí si v poklidu dál. Za volant mohl sednout na jaře roku 2023, avšak i tentokrát se mu minimálně zákaz řízení prodlouží.

Šestačtyřicetiletý muž byl dopravními policisty zastaven ke kontrole 24. května v devět hodin ráno v ulici Havlíčkova v Kolíně. Hlídka muže vyzvala k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, dále pak k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také k testu na drogy. Lustrací policisté zjistili, že kontrolovaný muž má několik platných zákazů řízení, a to od června roku 2011 do března roku 2023. Dechová zkouška byla negativní, zatímco test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Posléze byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, což odmítl.

Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a v ten den mu podezření z tohoto trestného činu sdělili. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
26. května 2021

vytisknout  e-mailem