Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uvízli v síti rychnovských kriminalistů

RYCHNOVSKO - Ukradené věci putují zpět majitelům. 

Rychnovští kriminalisté objasnili dva případy krádeží z doby, kdy byl u nás vyhlášený nouzový stav. Navíc se jim podařilo zajistit tři odcizené dopravní prostředky, které se vrátí zpět ke svým majitelům.

Motorová vozidla
Dvaapadesátiletý muž z Moravy přijížděl na Rychnovsko a Svitavsko vlakem nebo autobusem. Vytipoval si garáže, které byly neuzamčené nebo lehce dostupné, zajištěné například pouze visacím zámkem. Majitelé poškozených objektů mu "práci" často ještě usnadnili tím, že ve svých motorových vozidlech ponechali klíčky. Obviněný pak usedl za volant či řidítka a z místa činu odjel na odcizeném dopravním prostředku. Od března do srpna tohoto roku odcizil osobní auto zn. Škoda Fabia, motocykl zn. KTM 990 Supermoto, motorkářské boty a přilbu, elektrokolo, pivní sudy, plastový cestovní box na auto a nosiče na kola. Celková škoda, kterou majitelům způsobil, přesahuje částku 430.000 korun.
Rychnovským kriminalistům se podařilo nejen muže vypátrat a poté mu sdělit obvinění, ale i všechny tři odcizené dopravní prostředky zajistit a po nezbytných úkonech předat zpět svým majitelům.

Fotopasti
V lesích na Rychnovsku na jaře letošního roku "úřadoval" jednaatřicetiletý muž z regionu. Terčem jeho trestné činnosti se staly fotopasti mysliveckých společností. Obviněný si vytipoval zařízení, umístěná ve více než třímetrové výšce nad zemí, ke kterým si vytvořil vlastní cestu našroubováním kovových vrutů do kmenů stromů. Spolu s technikou odcizil i její příslušenství, stejně jako plastové sudy coby krmítka. Celková škoda, kterou  majitelům způsobil, přesahuje částku 30.000 korun. 

Oba obvinění, osoby policii dobře známé, trestnou činnost prováděli v době vyhlášení nouzového stavu. Za zločin krádeže proto oběma mužům, stíhaným na svobodě,  hrozí nepodmíněný trest v délce trvání 2 až 8 let.

por. Mgr. Alena Kacálková
28.8.2020

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem