Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Uvízl v léčce kapsářů

ČESKÁ LÍPA - Připravili ho o peněženku. 

     Na 63 letého zákazníka prodejny OBI v České Lípě si přímo v obchodě políčili dva mazaní kapsáři. Zloději si muže vyhlédli jako svou oběť a sehráli kolem něj divadýlko, při kterém mu vytáhli z kapsy bundy peněženku. Zloději, ačkoliv to byli podle oznamovatele dospělí muži, se v obchodě začali honit a potom jeden z nich do oznamovatele strčil. V té chvíli mu nepozorovaně peněženku odcizil . Zloději se ale z lupu moc neradovali, protože v  jeho peněžence našli jen osobní doklady. Policisté touto cestou varují občany, aby si na podobné  "veselé" kapsáře dávali pozor a hlídali si před nimi své peníze.

 

Lupiči byli v převaze

     Včera kolem 9.30 hodin před Středním odborným učilištěm v ulici 28. října v České Lípě obestoupili 17 letého studenta dva neznámí mladíci a požadovali po něm peníze. Když je odmítl, tak se na něj vrhli a začali ho kopat. Nakonec ho svalili na zem a jeden z nich mu prohledal kapsy, ve kterých našel peněženku s finanční hotovostí 200 korun a osobními doklady. Potom i s lupem utekli neznámo kam. Mladík útok nahlásil následně policistům, kteří případ kvalifikovali jako loupež a po obou pachatelích činu intenzivně pátrají. Hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Usnula za volantem

     Velký šok  zažila včera  40 letá řidička, která projížděla v osobním vozidle značky Nissan Micra Mimoní do centra obce. Jízda vozidlem ji natolik zmohla, že kolem 14.15 usnula za volantem a když se probrala,  zjistila,  že je v protisměru a řítí se na projíždějící osobní vozidlo značky Škoda Felicie. Při následném nárazu žena utrpěla tržné poranění na noze, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl. Hmotná škoda dosahuje nejméně 60 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem