Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěrový podvod

TEPLICKO - Žena nesplácí půjčky; Okradená seniorka; Zpronevěřila peníze... 

Úvěrový podvod

     Z přečinu úvěrového podvodu byla obviněna 29letá žena, která si vzala několik půjček, které řádně nesplácí. Postupně uzavřela čtyři smlouvy o úvěrech v celkové výši téměř sto tisíc korun, ze smluvně stanovených splátek ale uhradila jen část, navíc při sjednávání půjček uváděla nepravdivé skutečnosti o svých finančních závazcích. Pokud případ skončí u soudu, hrozil by ženě v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody.

Okradená seniorka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích okradl seniorku. Během nákupu v supermarketu jí z kabelky zavěšené na vozíku odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Oznamovatelka vyčíslila škodu na dva tisíce tři sta korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Zpronevěřila peníze

     Z přečinu zpronevěry byla obviněna žena z Teplicka, která je podezřelá, že jako provozovatelka sázkové kanceláře v rozporu se smlouvou o spolupráci neodvedla předepsané odvody finanční hotovosti. Peníze si měla podle závěrů vyšetřování ponechat pro sebe, poškozené společnosti vznikla škoda přes sedmdesát tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody.

Vandal poškodil auto

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který poškodil cizí auto. Neznámý vandal poškrábal lak na různých místech karoserie vozidla zaparkovaného v Proboštově, škoda byla předběžně vyčíslena na 22 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

10. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem