Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěr nesplácí

TEPLICKO - Dluží přes 24 tisíc korun; Poškodil výtah; Krádeže kabelů. 

 

Úvěr nesplácí

     Až dva roky vězení hrozí 34letému muži za to, že si vzal úvěr, který nesplácí. V prodejně elektra uzavřel se společností poskytující nebankoví půjčky úvěrovou smlouvu na nákup mobilního telefonu v hodnotě přes 24 tisíc korun, stanovené splátky ale nehradí. Navíc v žádosti o poskytnutí úvěru uvedl, že je zaměstnán u německé firmy, kde má výplatu kolem čtyřiceti tisíc, přičemž v době, kdy uzavíral smlouvu, nikde nepracoval a neměl žádný příjem. Muž byl obviněn z úvěrového podvodu, na soud bude čekat na svobodě.

 

Poškodil výtah

     Z přečinu poškození cizí věci byl obviněn29letý muž, který je podezřelý z poškození výtahu v Bílině. Podle dosud získaných důkazů měl začátkem října vykopnout drátěné ohrazení výtahové šachty a následně vnikl na střechu kabiny, kde poškodil elektroinstalaci, snímač polohy výtahu a další součástky. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sedmnáct tisíc korun, obviněnému hrozí v případě uznání viny až roční vězení.

 

Krádeže kabelů

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v uplynulých dnech poškodil lisy u teplického supermarketu. Z dvou lisů na papír a smíšený odpad odstříhal a následně odcizil propojovací kabely, škoda nebyla zatím vyčíslena. Ve stejné době o několik ulic dál zmizely další kabely, v tomto případě zloděj odcizil několik desítek metrů kabelů z garáží, celková škoda byla vyčíslena na tři a půl tisíc korun. Zatím jsou oba skutky prověřovány jako přestupky proti majetku, policisté se budou zabývat i verzí, že má krádeže na svědomí stejný pachatel.

 

 

29. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem