Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Kriminalistika ve fotografii v Třinci

V Muzeu Třineckých železáren a města Třince si návštěvníci mohou prohlédnout fotografie, které zachycují svět kriminalistiky očima policistů. 

 
Výstavu Kriminalistika ve fotografii uspořádal Kriminalistický ústav Praha Policie ČR v roce 2013 k oslavám 55. výročí své existence ve spolupráci s Muzeem Policie ČR pod záštitou policejního prezidenta a Nadace policistů a hasičů.
 
Autory fotografií jsou policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR.Návštěvníci mohou spatřit snímky zajištěných stop pořízených na skutečných místech trestných činů i snímky naaranžované, kdy se autor reálným místem činu pouze inspiroval. K vidění jsou zajímavé umělecké fotografie zachycující pomůcky, prostředky či práci kriminalistických techniků (např. koláže daktyloskopických štětců, makrofotografie magnetických prášků, hmyzu, který pomáhá forenzním entomologům při určování doby úmrtí člověka, zviditelňování daktyloskopických stop na předmětech nebo snímání otisků prstů za účelem identifikace v rámci trestního řízení). Dále fotografie z odvětví balistiky, mechanoskopie, chemie či práce kriminalistického technika na místě činu.
 
Výstava byla veřejnosti doposud představena v Praze, v Brně, ve Zlíně , v Teplicích a v Ústí nad Labem.
 
Do konce dubna 2015 ji můžete navštívit v Muzeu Třineckých železáren a města Třince.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
3. února 2015

vytisknout  e-mailem