Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Utopený z Lipna je stále neznámé totožnosti

Jihočeští kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti muže, který se pravděpodobně utopil v Lipenské nádrži. 

Kriminalisté stále pátrají po totožnosti utopeného muže, který byl nalezen v Lipenské nádrži 27. září 2013 kolem šesté hodiny večer mezi Kovářovem a Dolní Vltavicí. Podrobněji na přiložené mapě.


Lipno místo nálezu tělaLipno místo nálezu těla
Utopený muž by mohl být ve věku 35-45 let, výšky kolem 170 cm. Pravděpodobně měl zrzavé, prošedivělé vlasy. Na obličeji měl několika denní strniště. Byl střední postavy, chrup vykazoval známky pravidelné péče zubaře. Nehty na rukou i nohou měl upravené.


Tělo muže bylo oblečeno do modročerné bundy značky Humi, kalhot hnědo či šedo černých, sportovních značky Humi. Muž měl pod bundou šedou mikinu značky Oihesen. Na nohou měl ponožky Vavrys a tmavé polobotky, velikost čtyřicet.


Provedená soudní pitva nezjistila na těle neznámého muže žádné poúrazové změny, ani toxikologicky významné látky. Muž měl k nohám přivázány činky. V rámci vyšetřovacích verzí se kriminalisté přiklánějí k verzi sebevraždy.


Kriminalisté a specialisté na pátrání v oblasti Lipenské nádrže prověřili zhruba 5 000 osob, včetně cizinců, nalezený muž by mohl být také cizinec. Nebyl u něho nalezen žádný doklad totožnosti, klíče od vozidla či penzionu. Tělo neznámého se mohlo ve vodě nacházet zhruba 4 – 6 týdnů.
Nález utopeného muže může míst souvislost i s lodí bez majitele, která byla ve stejném období nalezena u Pihlova.


Kriminalisté se tak znovu obracejí na veřejnost s výzvou, kdo by mohl znát mužovu totožnost, nebo u koho snad byl muž ubytován, ať se obrátí s informací na kriminalisty na telefonním čísle 974 221 449 nebo na lince 158.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

30. ledna 2014

Odkazy do noveho okna

boty utopeného

boty utopeného 

Detailní náhled

bunda značky HUMI

bunda značky HUMI 

Detailní náhled

kalhoty značky HUMI

kalhoty značky HUMI 

Detailní náhled

Lipno místo nálezu těla

Lipno místo nálezu těla 

Detailní náhled

nalezená loď

nalezená loď 

Detailní náhled

pásek utopeného

pásek utopeného 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem