Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Utonutí muže v Krnově

pod vlivem alkoholu vyhrožoval vyhozením z bytu, dva případy napadení žen, krádež motorových pil a další události z Bruntálska  

 
Utonulý muž
Krnovští kriminalisté nyní šetří okolnosti utonutí 44letého muže, kterého ve čtvrtek 16.7.2009 v Krnově na ulici Revoluční a Bruntálská poblíž železničního viaduktu nalezla 44letá žena v korytě řeky Opavy. Hasiči muže vytáhli na břeh a přivolaný lékař bohužel musel konstatovat smrt. Utonulý měl na sobě plavky a další věci policisté nalezli poblíž jezu za budovou TJ Lokomotiva Krnov. Příčinu úmrtí určí zdravotní pitva. Policisté šetřením nezjistili cizí zavinění.
 
 
Vzájemně se napadali
Dne 15.7.2009 ve Vrbně pod Pradědem na ulici Nádražní se 38letý muž s 46letou ženou vzájemně slovně a fyzicky napadali. Po příjezdu policistů muž stále slovně útočil na ženu a vyhrožoval jí vyhozením z bytu a fyzickou újmou. Začal vulgárně napadat také zasahující policisty, kteří si všimli, že má oděrku na hlavě, kterou mu způsobila žena. Agresivní muž na výzvu policistů nereagoval, tak byl zajištěn. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,81 a po chvíli 2,84 promile alkoholu. Byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění a je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. 
 
 
Vykopl dveře bytu a napadl majitelku
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 27letého muže z Krnova pro trestný čin porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že v únoru 2009 vykopl uzamčené dveře a v jednom případě využil otevřených dveří bytu v Krnově na Albrechtické ulici a vnikl dovnitř. Zde slovně i fyzicky napadal svou bývalou 30letou přítelkyni. Udeřil jí dlaní do obličeje a následně, po jejích výzvách k opuštění bytu a volání z okna o pomoc, odešel. Policistům se k jednání přiznal a poškození dveří sám částečně opravil.
 
 
 
Zachtělo se mu motorových pil
Krádež osmi motorových pil z prodejny nyní šetří rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 15. do 16.7.2009 vnikl do objektu firmy v obci Stará Ves a vykopl zde celodřevěné dveře do prodejny motorových pil. Odcizil osm benzínových motorových pil zn. Husqvarna, Rancher a Jonsered. Vzal s sebou také kovovou přihrádku na peníze, ve které byla finanční částka ve výši přes 28 tisíc Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 215 tisíc Kč.
 
Vzal co se dalo
V Zátoru v době od 15. do 16.7.2009 pachatel násilně vnikl do unimo-buňky, která slouží jako výčep v areálu fotbalového oddílu. Odstranil visací zámek na mříži výdejního okna a rozbil skleněnou výplň. Okno pak otevřel a vnikl dovnitř. Zde odcizil tvrdý alkohol, 3 sudy s pivem Radegast a narážecí hlavy, různé cigarety, číšnický flek a nealkoholické nápoje. Způsobená škoda činí přes 40 tisíc Kč.
 
Doma ukradl televizor, vařič, videokameru
Z trestného činu krádeže byl v těchto dnech obviněn policejním komisařem 18letý mladík. Toho se měl dopustit tím, že v bytě své matky ve Dvorcích odcizil spací pytel, digitální videokameru, televizor a ze sklepa vzal plynové vařič a růžovou peřinu vše v hodnotě 8 tisíc Kč.
 
 
  komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem