Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Utonulý muž v Krnově

Ohrožoval dívku nožem 

Při koupání utonul
Dne 28.7.2008 krátce po 14,00 hodině oznámil anonym policistům, že v blízkosti Jacht klubu na řece Opavě na ulici Bližčická v Krnově se topí muž. Při koupání se měl natahovat pro balón pod jezem a proud ho vtáhl pod hladinu a již nevyplaval. Na místo ihned vyjeli policisté, kteří společně s hasiči prohledávali jez a koryto řeky. Na břehu zajistili oblečení a jízdní kolo. 55letého muže nalezli bez známek života v řece před obcí Úvalno. Okolnosti utonutí šetří krnovští policisté.
 
Nedal přednost, protože byl oslněn sluncem
V Krnově na křižovatce ulic Mikulášská a Bezručova v 07,15 hodin v pondělí 28.7.2008 jel 20letý řidič nákladního vozidla Avia. Z důvodu oslnění sluncem při odbočování nedal přednost protijedoucí 26leté řidičce toyoty a došlo ke střetu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda činí 45 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno negativní dechovou zkouškou.
 
Dívku ohrožoval nožem
Bruntálští kriminalisté pátrají po mladíkovi, který dne 28.7.2008 v 17,30 hodin v Bruntále na ulici Rýmařovská pomáhal otvírat dveře do panelového domu 16leté dívce a následoval jí do prvního patra. Zde ji přiložil nůž pod krk a sdělil ji, ať je z ticha. Více jí nestačil říct, protože poškozená začala křičet a tak ji neznámý muž strčil na schody a utekl.
Popis pachatele: mladík ve věku 16 až 17 let, štíhlé postavy, asi 170 cm vysoký, krátké blond vlasy, mírně pihovatý obličej, modré oči a úzké rty. Na sobě měl oblečenu černou mikinu, dlouhé světlé rifle a na očích měl sluneční brýle.
Žádáme občany, kteří by mohli k celé události či k pachateli cokoli sdělit, ať kontaktují kteroukoli policejní služebnu a nebo linku 158.
  
Napadal rodiče, byl převezen na záchytku
Albrechtičtí policisté byli přivoláni do rodinného domu v Jindřichově, kde 21letý muž v podnapilém stavu slovně a fyzicky napadal své rodiče. Poškodil také zařízení bytu. Vzhledem k jeho agresivnímu chování byl podezřelý zajištěn a převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 1,29 promile alkoholu a je podezřelý z přestupku proti majetku a občanskému soužití.
 
  
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem