Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Útoky mezi mladistvými - aktualizace III

Kriminalisté zjistili, že někteří mladiství hrozí odplatou za útoky, které se objevily tento týden na videích na sociálních sítích. 

Již několik dnů se kriminalisté zabývají celkem čtyřmi případy, kdy se na sociálních sítích šíří videa, v nichž na sebe fyzicky útočí několik teenagerů. Totožnost všech aktérů již známe a jsou mezi nimi jak mladiství, tak děti. Případy jsou v tuto chvíli prověřovány pro podezření z trestných činů vydíraní a výtržnictví. Podle zatím zjištěných skutečností je pistole, která je v jednom příspěvku vidět, dětská hračka a nejedná se o střelnou zbraň.

Kriminalisté zjistili, že někteří další teenageři začali vyhrožovat jakousi odplatou aktérům, kteří jsou na zmiňovaných videích zachyceni jako poškození, ale i jako agresoři. Proto upozorňujeme, že celou situaci bedlivě sledujeme a jakoukoliv snahu o vendetu budeme okamžitě řešit.   

mjr. Jan Daněk – 19. 5. 2023

Aktualizace: Případ je stále v prověřování a v rámci práce na něm kriminalisté potřebují zjistit totožnost dalších čtyř mladíků, se kterými by potřebovali mluvit. Jestli je někdo na videozáznamu nebo na fotkách poznává, ať se ozve na linku 158.

mjr. Jan Daněk – 2. 6. 2023

Aktualizacce II: Po zveřejnění žádosti o pomoc se ztotožněním čtyř mladíků se kriminalistům sešlo několik poznatků. Díky nim se povedlo u třech z nich zjistit, o koho se jedná. Tímto děkujeme za spolupráci!

Zbývá zjistit totožnost posledního. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

mjr. Jan Daněk – 6. 6. 2023

Aktualizace III: Děkujeme všem za spolupráci! Včera se ozval člověk, který na fotografii poznal posledního z mladíků, kterého jsme potřebovali ztotožnit. Jakmile v případu nastane nějaký zveřejnitelný posun, tak budeme touto cestou opět veřejnost informovat.

mjr. Jan Daněk – 7. 6. 2023

vytisknout  e-mailem