Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Útok na veřejného činitele a výtržnictví

Nejprve vulgárně policistům nadával a poté je i fyzicky napadl. 

Prachatičtí kriminalisté sdělili obvinění pro trestný čin "útok na věřejného činitele” a “výtržnictví " devětatřicetiletému muži z Volar.

Muž dne 1. 11. 2008 v 09:05 hodin v Mlýnské ulici ve Volarech, při projednávání přestupku proti občanskému soužití, nejprve slovně a následně i fyzicky napadl dvoučlennou hlídku Policie ČR Obvodního oddělení Volary. Po slovních výhružkách a vulgarismech uchopil jednoho z policistů oběma rukama za oděv v oblasti prsou, poté obě ruce přesunul na krk policisty, přičemž ztratil stabilitu a oba upadli na oplocení a následně na chodník. Jelikož útočník ve svém agresivním chování a napadání policisty pokračoval, druhý policista za použití donucovacích prostředků zabránil dalšímu aktivnímu agresivnímu chování obviněného. Následně mu přiložil služební pouta.

Útočník i jeden z policistů byli převezeni na ošetření na chirurgickou ambulanci Nemocnice v Prachaticích. Oba byli ošetřeni a pracovní neschopnost u policisty anii pachatele nenastala. Obviněný se po útoku dobrovolně podrobil dechovém zkoušce přístrojem Drager, kdy mu bylo naměřeno naměřeno 2,52 promile alkoholu v dechu. Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání, provedeny výslechy svědků a obviněný je nadále stíhán na svobodě. Případ vyšetřují prachatičtí kriminalisté.

vytisknout  e-mailem