Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Útok na norčí farmu – doplnění info

J.Hradec –Po samozvaných ochráncích zvířat pátrají policisté.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Rádoby ochránci zvířat  na norčí farmě ve Velkém Ratmírově na Jindřichohradecku dne 8. srpna  kolem 02:30 hodiny  zabili pět chovných norků. Všech pět norků dle zkoumání Státní veterinární správy  uhynulo na následek stresu. Jejich smrt byla pomalá a mučivá.  Aktivisté hlásící se k hnutí “ ALF“, tedy  Animal Liberation Front,  postříkali  růžovou barvou kotce s  1600 norky. Ve své zprávě, kterou  k akci vydali uvádí, že se jednalo o netoxickou barvu. Skutečnost, že sprejem zasáhli oči a čumáčky zvířat ve své zprávě neuvádí. Je všeobecně známo, že pokud zvířeti nastříkáte jakoukoli barvu do očí a na sliznici, dostane se do stresu, jenž  je může zabít a v tomto případě také pět zvířat zabil. Následně po akci aktivistů uhynulo dalších  osm norků. Majiteli norčí farmy tak vznikla škoda ve výši nejméně 39 000 korun. Smrt norků je o to nesmyslnější, že kožešina zvířat je v tomto období bezcenná. Do doby než by kožešina získala tržní hodnotu by norci přesrstili a barva by tak na jejich vzácné kožešině již nebyla.
    
Jindřichohradečtí policisté ve spolupráci s kriminalisty zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a i nadále provádí k případu intenzivní šetření. Mimo jiné jsou  vyhodnocovány stopy a záznamy z kamer a fotopastí, kterých je v areálu farmy a jejím okolí hned několik.
 
 Jindřichohradečtí  policisté, kteří na objasnění tohoto trestného činu intenzivně pracují, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém pachateli. Kdo z občanů si v inkriminované době, kdy k postříkání norků a jejich kotců došlo, všiml osoby pachatele, pohybu vozidel či něčeho podezřelého, nechť veškeré své poznatky  k případu oznámí linku 974 233 700 – stálá služba OOP J.Hradec nebo na tísňovou linku  158!
 
Za poskytnuté informace předem děkujeme!
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz   
26. srpna 2015

vytisknout  e-mailem