Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Útočník zranil muže i policistu

VSETÍNSKO: Obvinili jsme ho ze tří trestných činů.  

Ve středu kolem půl šesté večer se policisté při projíždění centrem Vsetína rozhodli zkontrolovat okolí baru, kde často dochází k narušování veřejného pořádku. Když k podniku přijížděli, spatřili dva muže, z nichž jeden ležel na zádech na zemi, druhý na něm klečel a bil ho pěstmi do hlavy. Kolegové okamžitě s vozidlem zastavili, šli k mužům a snažili se zabránit útočníkovi v dalším napadání. Násilník byl velmi agresivní a chtěl muže ležícího na zemi opakovaně udeřit i poté, co ho policisté od něho oddělili. Při dalším z pokusů muže napadnout, policisté útočníka svalili na zem a spoutali ho. Násilník se poutání aktivně bránil, a v okamžiku kdy byli policisté k muži ležícímu na zemi sehnutí, kopl útočník jednoho z kolegů do obličeje. Policisté pak muže s pouty na rukou posadili do auta a eskortovali ho na policejní služebnu. Ve vozidle, i na policejní služebně, byl muž neustále velmi útočný. Před umístěním do policejní cely jsme u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní (2,10 promile). Zjevně opilý byl i napadený jedenapadesátiletý muž z Halenkova, ten však vzhledem ke zranění v obličeji nebyl schopen se dechové zkoušce podrobit. S otřesem mozku a dalším zraněním ho z místa převezla rychlá záchranná služba do nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný.
 
Vsetínští policisté v průběhu vyšetřování incidentu zjistili, že pánové měli mezi sebou slovní rozepři již uvnitř baru. Venku před barem pak mladší z mužů staršího fyzicky napadl.   
 
Jedenatřicetiletého muže z Halenkova jsme obvinili z tr. činů výtržnictví, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě s trestní sazbou do čtyř let. Tento muž se v minulosti dopustil už několika trestných činů převážně násilného charakteru. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
 
20. prosince 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem