Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Útočník muži zlomil dva zuby

HRADECKO - Za přečin ublížení na zdraví mu hrozí až tříleté vězení  


Obviněním ze spáchání přečinu ublížení na zdraví skončilo středeční napadení muže v objektu bývalé cihelny v Novém Bydžově. Šestatřicetiletý muž z Kolína tam slovně a pak fyzicky napadl o pět let staršího muže.

Incident se odehrál 8. srpna 2012 před druhou hodinou odpoledne. Muži přijeli společně s provozovatelem pouťových atrakci do města, kde se o víkendu konala pouť. Při čištění uskladněných atrakcí na odstavné ploše objektu přišel k poškozenému muži útočník a začal ho provokovat. Poté provokace přerostla až v hádku. Nakonec ho útočník několikrát udeřil pěstí do obličeje. Po každé ráně spadl poškozený muž na zem a jednou na kovovou konstrukci. Útočník poté, když viděl, že poškozenému teče z úst krev zavolal telefonem záchranku.

Poškozený vyvázl se zlomeným druhým a třetím zubem vlevo nahoře, otřesem mozku, tržnou ranou na hlavě, zhmožděným hrudníkem, modřinou na čele a dalšími zraněními. Po incidentu skončil v nemocnici na Jičínsku. Předpokládaná doba jeho léčení je asi šest týdnů.

Poškozený, který utrpěl otřes mozku, se probral až v nemocnici. Z incidentu si nic nepamatuje. Ve špitále byl poškozený vyzván k dechové zkoušce. Vzhledem k jeho znatelné opilosti se nebyl schopen podrobit dechové zkoušce. Poté mu byla v nemocnici odebrána krev na zjištění alkoholu.

Útočník, jehož trestní rejstřík podle informací obsahuje násilné a majetkové trestné činy a který byl již v minulosti pravomocně odsouzen, je v současné době policií vyšetřován na svobodě.

Podle trestního zákoníku muži za jeho protiprávní jednání může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 14. srpna 2012 (15:00)


 

vytisknout  e-mailem