Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Útočili boxerem i teleskopem

BRNO: Odmítli zaplatit za objednané jídlo. 

AKTUALIZACE 9:20
 
O nenapravitelnosti dvojice svědčí fakt, že byla policisty z oddělení hlídkové sklužby včera přistižena při kapesní krádeži v podchodu pod hlavním nádražím. Když byla vyzvána, aby ukázala obsah peněženky, učinila tak se slovy: "řeknu, že jsem ji našla" ... Zřejmě jí to nebude nic platné, protože policisté viděli celý průběh kapesní krádeže. Z jejího komplice se vyklubal nám dobře známý "vrhač zákusku" viz níže v článku.

 
Žideničtí kriminalisté řeší ve zkráceném přípravném řízení konflikt vyvolaný dvojicí pachatelů. Pár v neděli odpoledne navštívil restauraci obchodního domu v Tkalcovské ulici. Prodavačka je požádala, aby zaplatili za zboží celou požadovanou sumu. Ovšem místo drobných se jí dostalo jen spršky vulgarit. Navíc muž džusem polil jídlo v pultu (škoda 2 500 Kč) a k dovršení všeho trefil obsluhu zákuskem do hlavy. Před obchodním domem se je pracovník bezpečnostní služby snažil přesvědčit, aby se vrátili a uhradili škodu. Výsledkem byl další smrští nadávek doprovázený útok. Muž z ochranky atak vedený boxerem vykryl a podařilo se mu agresora zpacifikovat. Do bitky se zapojila i žena, která skočila pracovníkovi ochranky na záda, kopala jej do ledvin a škrábala v obličeji. Když přiběhli na pomoc další zaměstnanci, vytáhla žena teleskopický obušek. Do rozmíšky se vložili další procházející občané a dvojici pachatelů zadržela přivolaná policejní hlídka. Oběma (26,27 let) bylo v týdnu sděleno podezření z výtržnictví.
 
Muž i žena jsou drogově závislí a rozhodně nemají čistý trestní rejstřík.  Žena se navíc po několika dnech ozvala policistům s tím, že se přiznala ke kapesní krádeži. To se potvrdilo po prověření její výpovědi.

por. Pavel Šváb, 22.03. 2013

Zvukový záznam: 2203.mp3

vytisknout  e-mailem