Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Útočil nožem

ZÁBŘEŽSKO - Útočníka jsme krátce po incidentu zadrželi. 

Šumperští kriminalisté vyšetřují okolnosti násilného incidentu, ke kterému došlo v neděli 12. září 2021 o půl deváté večer v Kozinově ulici v Zábřehu. Jedenačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti tam měl v prostoru parkoviště fyzicky za použití kuchyňského nože napadnout o tři roky mladšího muže a způsobit mu řezná zranění, se kterými musel být ošetřen v nemocnici. Zranění, která poškozený během incidentu utrpěl, ho naštěstí neohrožovala na životě. Útočníka se nám podařilo krátce po incidentu zadržet. Zatímco dechová zkouška u něj byla negativní, test na přítomnost omamných a psychotropních látek měl pozitivní na amfetamin.

Útočník již čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a také z přečinu výtržnictví. Policejní komisař také podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému dle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody. Jde o muže s bohatou trestní minulostí, a to nejen majetkového, ale i násilného charakteru.

Zároveň se nejedná o jediný skutek, kvůli kterému byl obviněný v posledních dnech v hledáčku zábřežských policistů. Na svědomí má podle nich také neoprávněné vniknutí do obydlí své známé, ale také vloupání do chatky v zahrádkářské kolonii.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
14. září 2021

Odkazy do noveho okna

zajištěný nůž

zajištěný nůž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem