Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Utkání Baníku se Slováckem proběhlo bez větších komplikací

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Připravujeme se na další prvoligové zápasy. 

I přes velmi vysokou návštěvnost sobotního fotbalového utkání Fortuna ligy mezi celky 1. FC Slovácko a FC Baník Ostrava proběhl zápas bez větších problémů či komplikací mezi fanoušky domácího nebo hostujícího celku. Utkání se zúčastnilo více než sedm tisíc diváků, více než dva tisíce diváků potom představovali fanoušci fotbalistů z Ostravy, což je rekordní počet.

Nasazení policistů, strážníků a členů bezpečnostní agentury odpovídalo počtu diváků.

Ještě před začátkem utkání zajistili policisté na zemi ležícího fanouška Baníku, který přípravu na zápas nezvládl a kvůli silné podnapilosti nebyl schopen chůze ani komunikace, a převezli ho do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Na tribuně domácího týmu došlo v průběhu zápasu k výtržnosti a rvačce mezi dvěma diváky, které museli policisté ve spolupráci s pracovníky bezpečnostní agentury ze stadionu vyvést. Výtržníky převezli záchranáři k lékařskému ošetření. Případ prověřujeme jako podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Policisté z Uherského Hradiště se zabývají také podezřením ze spáchání trestného činu krádež, kdy jeden z fanoušků Baníku měl odcizit fanynce stejného týmu mobilní telefon. Ke konci utkání řešili policisté porušení návštěvního řádu, přičemž jak domácí, tak hostující fanoušci použili na stadionu v několika případech zakázanou pyrotechniku. Dva fanoušky hostujícího celku zajistili policisté před a po zápase pro neuposlechnutí výzvy.  

Po ukončení zápasu policisté dohlíželi na odchod a následný odjezd fanoušků hostujícího celku, aby mezi fanoušky znepřátelených celků nedošlo ke konfliktům. I přes jmenované události hodnotíme celkový průběh opatření jako poměrně klidný, k čemuž přispělo jednak vítězství hostujícího týmu a pak také další faktory, zejména důkladně připravené bezpečnostní opatření, profesionální vedení a důsledná činnost všech policistů, strážníků a pořadatelů.

17. února 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem