Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Utíkali před policejní hlídkou

CHOMUTOVSKO - V autě měli odcizený železný materiál; V drogerii kradla dvakrát během tří dnů. 

V pondělí chomutovští policisté zastavili osobní vozidlo, u něhož chtěli provést kontrolu. Auto bylo totiž na první pohled přetížené. Osádka vozidla začala před policisty utíkat, avšak jeden z mužů byl dohnán a druhý se posléze vrátil. Hlídka záhy zjistila i důvody, proč si muži nepřáli se s ní potkat. Jeden z nich totiž řídil vozidlo i přes zákaz uložený příslušným správním orgánem. Prohlídka vozidla navíc ukázala, že je naloženo železným materiálem. Následně muži zákona přišli na to, že materiál v celkové hodnotě více než 12 tisíc korun byl odcizen v Chomutově z volně přístupného areálu jednoho podniku.

Policisté oba muže zadrželi a sdělili jim podezření z trestných činů. Starší z nich, 34letý Chomutovan, si převzal podezření ze dvou trestných činů. Jednak z krádeže, a kvůli jeho řízení i přes uložený zákaz, také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Potrestán by za ně v případě uznání viny mohl být až dvouletým odnětím svobody.

Šestadvacetiletý muž, také z Chomutova, si pak vyslechl podezření z trestného činu krádeže, za který mu z důvodu jeho předchozího podobného odsouzení hrozí až tříletý trest.

Zajištěný železný materiál předali policisté společnosti, které byl odcizen.

Jednání mužů je řešeno ve zkráceném přípravném řízení.

 

V drogerii kradla dvakrát během tří dnů

Policisté zjistili, kdo má být za dvěma krádežemi v drogerii v Klášterci nad Ohří, kde bylo odcizeno zboží v celkové hodnotě více než 3500 korun. Jako podezřelou ustanovili 33letou ženu z Klášterce. Ta měla zmíněný obchod poprvé navštívit v polovině června už v ranních hodinách. Do batohu si přitom měla nepozorovaně vložit tři parfémy a elektrický pilník na nohy a prodejnu bez zaplacení opustit. O dva dny později v podvečer se tam však vrátila, aby si odnesla krém, za který rovněž nezaplatila.

Na základě výsledků šetření klášterečtí policisté dotyčné sdělili podezření z trestného činu krádeže. Protože za podobné jednání byla v posledních třech letech odsouzena, hrozí jí až tříleté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 10. července 2020

vytisknout  e-mailem