Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterý na Rychnovsku

Psi pobíhali bez dozoru, zaútočili na ovci  

V úterý měli „muži zákona“ v rychnovském regionu opět plné ruce práce.
 
Rychnov nad Kněžnou
NAKUPOVAL BEZ PLACENÍ - Nákup v jednom z rychnovských obchodních domů nezaplatil muž, který chtěl z objektu odejít i se zbožím za 373 korun. Ostraha obchodního domu jeho počínání odhalila a zavolala rychnovské policisty. Ti případ šetří jakopřestupek proti majetku.

NEPOZORNOST PŘIPRAVILA ŽENU O PENĚŽENKU -
Neznámý zloděj okradl v úterý zákaznici jednoho z obchodních domů v Rychnově nad Kněžnou. Žena si odložila do nákupního košíku svou kabelku i s peněženkou. Svou pozornost pak věnovala sortimentu zboží v regálech. Toho využil zloděj a peněženku jí odcizil. Žena tak přišla o 800 korun v hotovosti a osobní doklady na své jméno. Jednalo se o řidičský průkaz a občanský průkaz.  Případ šetří rychnovská policie.
Policie znovu touto cestou varuje především nakupující, aby si své peněženky a další osobní věci bedlivě střežili. Řada zlodějů čeká právě na okamžiky jejich nepozornosti.
 
MUŽE ZMOHL ALKOHOL - Z úterý na středu prospal noc v královéhradecké protialkoholní záchytné stanici muž, který v silně podnapilém stavu ležel v úterý večer na silnici I/14 v Jiráskově ulici v Rychnově nad Kněžnou. Tím, že si „ustlal“ na poměrně frekventované silnici svůj život vystavil velkému nebezpečí. Navíc budil pohoršení u kolemjdoucích i řidičů. Rychnovská policie jeho jednání klasifikovala jako veřejné pohoršení, za což opilý muž dostal pokutu. Noc se mu ještě prodraží o služby protialkoholní záchytné stanice, která mu je vyúčtuje.
 
Dobruška
VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PSI ZPŮSOBILI ŠKODU - Po úterním řádění volně pobíhajících psů zůstala u jednoho domu v blízkosti myslivecké honitby na Dobrušsku roztrhaná roční ovce. Majiteli zvířete vznikla škoda 3.000 korun. Šetřením se ukázalo, že psi pobíhali přímo v myslivecké honitbě. Dobrušská policie případ šetří jako přestupek volného pobíhání psů v honitbě na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství .


SPOR MEZI MUŽI - K silné slovní rozepři došlo v úterý mezi dvěma muži na Dobrušsku. Ke sporu nakonec vyjížděla i dobrušská policie. Jeden z aktérů se cítil poškozený hanlivými výrazy, které na něho směřoval druhý z aktérů. Případ skončí u správního orgánu jako návrhový přestupek. 

ROZBITÉ OKNO - V úterý ráno zjistili zaměstnanci jedné z mateřských škol na Dobrušsku, že dvojitým špaletovým oknem někdo zřejmě v noci prohodil dřevěný kolík. Přestupek proti majetku, kdy vznikla škoda 2.000 korun, šetří dobrušská policie.
 
Kostelec nad Orlicí
KRÁDEŽ DŘEVA - Kostelečtí „muži zákona“ řešili přestupek proti majetku s dvěma pachateli. Ti kradli dřevo. Jejich počínání stráži zákona „ohodnotili“ pokutou.
 


VLOUPÁNÍ -
Kostelečtí policisté šetří případ pokusu vloupání do kanceláře sportovní haly, kde však zřejmě pro zklamání zloděje byly dvě prázdné příruční kasy. Lapka přesto způsobil škodu ve výši 1.000 korun, když se snažil dostat do prostor objektu.
 
DOPRAVA
Policisté dohlíželi v úterý také na plynulost provozu a bezpečnost na silnicích v rychnovském regionu. V síti silničních kontrol uvízla řada řidičů. Jeden ze šoférů vyjel na silnice s vozidlem, jehož stav byl nevyhovující. U automobilu měl prasklý přední nárazník. Další řidič si ještě nestihl vyměnit lékárničku.  Ta, kterou měl, již obsahově neodpovídá stanoveným předpisům. Před zraky policie nerespektoval další šofér dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“. Policejní hlídka řešila i přestupek v dopravě, kterého se dopustila řidička. Žena za volantem při couvání narazila do stojícího vozidla.   

Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou
v úterý vyjížděla k jedné události.  V poledne řidič nákladního vozidla tovární značky Liaz na parkovišti před restaurací v Potštejně při otáčení zřejmě přehlédl zaparkovaný automobil . Vozidlo mělo na střeše upevněný hliníkový žebřík. Nákladní auto do žebříku narazilo přední částí, čímž došlo  k poškození čelního skla. Vzniklá škoda činí 3.500 korun.

pprap. Šárka Ehlová
16. února 2011

vytisknout  e-mailem