Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterní události na Rychnovsku

Otcové dluží alimenty, facky mezi manželi  

V úterý na Rychnovsku komplikoval sníh život řidičům. Skupina dopravních nehod vyjížděla ke čtyřem kolizím, kde hlavní roli sehrála zřejmě rychlost a právě sníh na silnicích.
Nehody na Rychnovsku
V Kostelci nad Orlicí se podařilo vypátrat šestatřicetiletého cizince, po kterém pátrají slovenští policisté.
Na policisty se obrátily dvě matky, kterým otcové jejich dětí neplatí alimenty. Případ zanedbání povinné výživy tak od včerejšího dne šetří týnišťští policisté. Tatínek zřejmě zapomínal posílat alimenty na syna a jeho dluh dosáhl částky 25.500 korun.
Obdobný případ šetří od úterý také dobrušská policie. Scénář případu je téměř shodný. Otec neplatí alimenty na syna a jeho dluh dosáhl 31.000 korun.
Na plynulost dopravy na silnicích rychnovského regionu dohlíželi policisté. Při silničních kontrolách zjistili, že se někteří řidiči dopustili přestupků. V síti silničních kontrol uvízl řidič, který si ještě nestihl své vozidlo vybavit odpovídající lékárničkou. Další motorista vyjel na silnice, přestože jeho vozidlo nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Ukázalo se, že dezén jedné ze zadních pneumatik je pod stanovenou mezí.  Přestupku v dopravě se dopustila také řidička, která nebyla schopna policistům předložit řidičský průkaz.
Policisté na Rychnovsku v úterý řešili dva přestupky proti majetku. Na týnišťskou policii se obrátila žena, které neznámý zloděj vzal z kabelky peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí 400 korun.
Přestupku proti majetku se dopustil  zaměstnanec firmy na Rychnovsku, když v závodě vzal váhu na vzduch v hodnotě 3.400 korun.
Úterní den se neobešel ani bez neshod a hádek mezi občany. Rychnovská hlídka policistů vyjížděla ráno v sedm hodin do jedné z domácnosti na Rychnovsku, kde muž fyzicky napadl svou manželku. Otevřenou dlaní jí udeřil do tváře. Incident se obešel bez zranění.
Dnes krátce po jedné hodině ranní jeli policisté před jeden z rychnovských barů, kde došlo k potyčce mezi dvěma muži.
Tísňová linka158 na operačním středisku v Rychnově nad Kněžnou za úterních čtyřiadvacet hodin zazvonila devětatřicetkrát. Pouze v 11 případech se jednalo o informace, které policie zpracovala. Zbývajících 28 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
pprap. Šárka Ehlová
26.ledna 2011

vytisknout  e-mailem