Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uteklo mládě pumy

PRAHA VENKOV-JIH – Jílovští policisté šetří případ útěku mláděte kočkovité šelmy z kontaktního ZOO parku ve Zvoli. 

Informaci, o pohybu kočkovité šelmy v obci Zvole, jsme přijali v průběhu noci z neděle na pondělí prostřednictvím linky tísňového volání. K útěku sedmiměsíčního mláděte pumy podle získaných informací mělo dojít v době kolem půlnoci, kdy jeho majitel se snažil vlastními prostředky zvíře vypátrat a odchytit.
Ze strany policie ve spolupráci s místní samosprávou a strážníky obecní policie Vestec bylo prováděno preventivní opatření, při kterém hlídky projížděly zmiňovanou lokalitu, a o této skutečnosti informovaly občany zdržujících se v této lokalitě, jakož i v okolních obcích. V souvislosti s útěkem mláděte pumy byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.
V ranních hodinách v úterý letošního 1. srpna jsme obdrželi oznámení o pohybu a výskytu zmiňovaného zvířete v obci Vrané nad Vltavou, kdy následně došlo ze strany majitele zvířete za asistence policejní hlídky přibližně kolem šesté hodiny k jeho odchycení. V následujícím období budou policisté prověřovat všechny zjištěné skutečnosti, za jakých okolností došlo k útěku mláděte kočkovité šelmy z klece a pozemku majitele ZOO parku.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
1. srpna 2017

vytisknout  e-mailem