Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ustlal si na střeše

ZLÍNSKO: Co zmůže 10 piv + panák slivovice? 

Kuriózní zásah měli o víkendu policisté z Obvodního oddělení v Luhačovicích. Dvacetiletého muže z Ostravy sundávali ze střechy, kde v asi desetimetrové výšce usnul.
Operační důstojníci se od vyděšených kolemjdoucích v neděli v šest hodin ráno dozvěděli, že na jednom ze starších domů v centru Luhačovic je člověk. Policejní hlídka vzápětí dorazila na místo a zjistila, že skutečně asi metr a půl od okraje střechy nehybně leží muž, který nereaguje na volání. Policisté si na pomoc přivolali hasiče a záchranáře a společně s nimi se vydali nahoru. Zjistili, že mladý muž spí. Když ho opatrně probudili, sám mladík byl překvapený. Až vystřízlivěl, řekl, že vůbec neví, jak se na střechu dostal. Každopádně si na ní pěkně zdříml. Po deseti pivech a jednom panáku slivovice mu to ani nepřišlo nepohodlné. Ještě ráno měl promili alkoholu v dechu.
Opilec potvrdil, že opravdu jen spal, že nemá žádné sebevražedné sklony. Proč si vybral zrovna plechovou střechu, nedokázal říct. „Na střeše jsem se probudil o půl sedmé ráno, když tam byli policisté a hasiči, kteří mi pomohli střešním oknem slézt zpátky dolů,“ popsal muž s úsměvem.
Pro policisty to zas tak úsměvná záležitost nebyla. Střecha byla strmá a kluzká a hrozilo, že se spáč jednoduše sveze dolů a spadne. Proto ho společně s hasiči okamžitě chytili za ruce a nohy a vytáhli ke hřebeni střechy, odkud ho protáhli střešním oknem do podkroví. Přitom sami riskovali vážná zranění. Šlo o neobvyklou akci, která vyžadovala rychlé rozhodnutí a velkou opatrnost. Naštěstí vše dobře dopadlo.
Kéž by muž propříště volil obvyklejší noclehárny…
 
 
Luhačovice střecha 2.jpgm.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17. dubna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem