Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ústecké policisty trápí kapesní krádeže a krádeže odložených věcí

Lidé si musí uvědomit, že nemohou nic nechávat bez dozoru  

Minulý pátek okradl neznámý zloděj přímo na ulici mezi panelovými domy v Krásném Březně 26letého muže. Z ruky mu vytrhl peněženku a zmizel neznámo kam. V peněžence měl doklady, platební kartu, několik stokorun a klíče od bytu.
 
Ve stejný den přišla v Ústí nad Labem o peněženku také 72letá paní, které kdosi nepozorovaně  vytáhl peněženku z pojízdné tašky. Žena neví, kde přesně ke krádeži došlo. V peněžence měla doklady, několik stokorun a platební kartu.
 
V noci z pátku na sobotu na ulici před Státní vědeckou  knihovnou v centru Ústí  nepozorovaně sebral neznámý zloděj  z kapsy kalhot 28letému muži mobilní telefon, peněženku a doklady a způsobil mu škodu za více než 3000 korun.
 
V sobotu večer okradl neznámý pachatel 26letého muže v baru v Krásném Březně. Sebral mu volně odloženou peněženku se dvěma  platebními kartami, zbrojním průkazem a s menší finanční hotovostí.
 
 
Údaje ze statistiky Policie ČR:
Okres Ústí nad Labem
1.1. – 31.7.2008
1.1.-31.7.2009
1.1. – 31.7. 2010
Kapesní krádeže
145
125
96
Krádeže na osobách
54
65
84

V celém Ústeckém kraji bylo od 1.1. do 31.7. 2010 evidováno 420 kapesních krádeží a 292 krádeží na osobách. Pachatele se policistům podařilo vypátrat jen v 10 - 20% případů. Lidé často nevědí, kdo je okradl ani kde přesně se to stalo. Je proto nutné mít neustále přehled o svých věcech. Na ulici, na zastávce MHD, v autobuse, v nákupním středisku, v baru, na diskotéce atd. Ženy by měly mít kabelku zapnutou a nejlépe přitisknutou na těle, muži by si měli dát pozor na zadní kapsy u kalhot, kde často nosí peněženku s doklady. Rizikové jsou i batohy na zádech, zejména v tlačenici například v MDH. 
 
        
mjr. Jarmila Hrubešová
18. srpna 2010

vytisknout  e-mailem