Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ústečané přijeli do Mostu ukrást auto

MOSTECKO - Policie je odhalila a dvojici obvinila; Zákazník napadl pracovníka servisní firmy; Řidička byla pod vlivem drogy. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže ve spolupachatelství 43letou ženu a 45letého muže, oba z Ústí nad Labem. Muž čelí navíc obvinění i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dvojice je stíhána na svobodě. Podle kriminalistů, kteří na případu krádeže pracovali, měla dvojice v Mostě odcizit osobní vozidlo.
Ke krádeži mělo dojít na ulici Budovatelů. Tam ve večerních hodinách měl muž při okraji silnice překonat uzamčené auto tovární značky VW Crafter. Na místo měl přijet společně s obviněnou ve škodovce. Žena vyčkala v autě a poté po odcizení vozidla VW  jela za partnerem, který řídil odcizený vůz z Mostu ve směru na Bílinu. Odcizením vozidla dvojice způsobila poškozenému majiteli hmotnou škodu ve výši 160 tisíc korun. Poškozený majitel při krádeži přišel i o své osobní doklady. Obviněný Ústečan odcizené vozidlo řídil i přesto, že má platný zákaz řízení a také byl již za krádež v posledních třech letech potrestán nepodmíněným trestem. Dvojici za tento čin hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Oba jsou stíháni na svobodě. Odcizený vůz nebyl policií zajištěn.

Zákazník udeřil pěstí zaměstnance servisní firmy
Zřejmě nespokojený zákazník zranil pracovníka firmy, která měla v servisu zákazníkův stroj. Muž ve věku 26 let z Mostu měl přijít do mostecké provozovny, kde po krátkém rozhovoru měl z ničeho nic nečekaně přistoupit k poškozenému a toho jedním úderem měl zasáhnout do čelisti. Poškozený útokem utrpěl zranění, které ho omezilo v běžném způsobu života a to po dobu několika týdnů. Vyšetřovatel Mostečana, kterému se asi nelíbila doba trvání opravy jeho stroje a k vyřízení záležitosti si vybral trochu netradiční způsob, obvinil z přečinu ublížení na zdraví a stíhá ho na svobodě.

Mladá řidička měla v krvi drogu
Pod vlivem drogy měla řídit motorové vozidlo 21letá řidička z Mostu. Tu kontrolovali policisté v Mostě při řízení osobního vozu tovární značky Fiat. Na výzvu policie se žena podrobila orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. Motoristka se podrobila odběru biologického materiálu. Toxikologickým vyšetřením byla ve vzorku krve podezřelé prokázána přítomnost drogy. Policejní inspektor Mostečance sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 25. srpna 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem