Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ustanoven náměstek ředitele pro SKPV

Ms kraj: Informace k ustanovení náměstka krajského ředitele 

Ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel ustanovil k dnešnímu dni na služební místo náměstka ředitele krajského ředitelství pro službu kriminální policie a vyšetřování (SKPV) plk. Mgr. Radima Witu.
Radim Wita.jpg
Plk. Kužel se rozhodl ustanovit tohoto policistu do zmiňované funkce na základě výsledků výběrového řízení, které proběhlo předminulý týden.
 
Plukovník Radim Wita byl přijat do služebního poměru v roce 1992. Má dlouholeté zkušenosti v oblasti kriminální policie, včetně působení na vedoucí pozici. Bezmála 6 let pracoval na expozituře Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, přičemž poslední 3 roky byl vedoucím ostravské expozitury. V minulosti působil v rámci služby kriminální policie a vyšetřování ve Frýdku-Místku a Karviné, kam nastoupil po 4letém výkonu služby na obvodním oddělení Policie ČR v Orlové.
 
Novému náměstkovi krajského ředitele je 40 let. Absolvoval úspěšně studium na Ostravské univerzitě, konkrétněji v bakalářském studijním programu na Pedagogické fakultě a v magisterském studijním programu na Filozofické fakultě.
 
 Plukovník Radim Wita je držitelem osvědčení o přístupu k utajovaným informacím pro stupeň „TAJNÉ“.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
1. 11. 2013
 

vytisknout  e-mailem