Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšný zásah služebního psa

KRAJ – Pachatele s bohatou trestnou činností vypátral služební pes. 

Policejní psovodi ze skupiny základních kynologických činností Kladno byli v ranních hodinách dne 8. ledna 2019 přizváni ke spolupráci při pátrání po neznámém pachateli, který se vloupal na pozemek u rodinného domu v obci Lety u Dobřichovic na území okresu Praha západ. Pachatel zde vniknutím na pozemek odcizil několik metrů měděných okapů.

Po příjezdu policistky se služebním psem na místo činu byly zjištěny prvotní informace k danému případu a poté byl do terénu nasazen pes k vyhledávání stopy ve směru pravděpodobného útěku pachatele v místech, kde překonal oplocení. Služební pes po zachycení stopy se vydal do terénu a následně po dvou stech metrech označil místo, kde se nacházely čtyři kusy okapových svodů, které byly odcizeny z pozemku u rodinného domku. Dále pokračoval ve sledování stopy směrem k silnici číslo 116. Po překonání této pozemní komunikace stopa vedla z obce na zpevněnou cestu, kde bylo vypátráno zaparkované odstavené osobní vozidlo, u kterého se nacházelo taktéž několik kusů okapových svodů, které byly zdcizeny. Služební pes poté označil vozidlo, ve kterém policisté nalezli ukrývající se osobu.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o muže ve věku čtyřiatřicet let, který má za sebou bohatou trestnou minulost. Podezřelého muže si převzali policisté místního obvodního oddělení k provedení prvotních úkonů a poté byl eskortován do policejní cely. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Vzhledem k páchání ostatní trestné činnosti tohoto pachatele, podali kriminalisté na Okresní státní zastupitelství Praha západ podnět na vzetí do vazby, což bylo akceptováno a muž byl umístěn do vazební věznice.

Tříletý služební pes Hakim prokázal profesionální výcvik a svým zákrokem se zasloužil o úspěšné vypátrání a dopadení recidivisty.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

Služební pes Hakim

Služební pes Hakim 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem