Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšný květen 2021

KLADENSKO – Po linii TOXI se kriminalistům daří. 

V minulém měsíci provedli kriminalisté z Územního odboru Kladno rozsáhlou realizaci, která byla připravována několik měsíců a jejíž krycí název byl SKANK.

Během několika dnů obvinili policisté deset osob z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za výše uvedený přečin jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Kriminalisté z toxi týmu se zaměřili především na distributory pervitinu a marihuany v okrese Kladno. V rámci prověřování podezřelých osob bylo zjištěno, že osoby, které prodávají pervitin, se soustředily i na distribuci marihuany, kterou prodávají dalším osobám.

Distribuce probíhala ve větším množství  a to z důvodů větší poptávky, snadného nákupu a samozřejmě s větším ziskem. Kriminalisté zjistili, že se nejednalo o náhodný prodej, ale všechny obchody byly promyšlené a předem domluvené. Pachatelé prodávali marihuanu v rádu stovek gramů. Policisté postupně zajistili u podezřelých přes tři kilogramy již sušené drogy za částku 600.000,- Kč. Některým distributorům zajišťoval prodej drog jediný příjem, jiní si tímto způsobem „přivydělávali“ při svém legálním zaměstnání.

Prodejci byli zjištěni, jak při samotném prodeji drog, tak při silničních kontrolách. Na odhalování převážených drog ve vozidlech s policií spolupracovaly i hlídky mobilního dohledu Celní správy Kladno, které k odhalení návykových látek ve vozidle používaly i speciálně vycvičeného služebního psa.

Obvinění převáželi jak pervitin, který byl určen k dalšímu prodeji, tak sušenou drogu marihuanu, určenou také k dalšímu prodeji.

V neposlední řadě musíme zmínit akci v nemovitosti u jednoho z podezřelých, která proběhla v opuštěném objektu mimo okres Kladno, kde byla operativní cestou odhalena nelegální pěstírna marihuany. Nalezeno zde bylo více jak čtyřicet vzrostlých rostlin před sklizní v hodnotě stovek tisíc korun českých. Dle následných testů bylo navíc zjištěno, že veškerá zajištěná marihuana byla velice kvalitní s vysokým obsahem látky THC.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. června 2021

vytisknout  e-mailem