Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úspěšná realizace toxi týmu

DĚČÍNSKO - Další zásah na drogové scéně 

Rumburští kriminalisté z toxi týmu na základě vlastních získaných informací a poznatků provedli další významný zásah do drogové scény na Děčínsku.  

V polovině měsíce května letošního roku rumburští kriminalisté ve spolupráci s policisty zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje v ranních hodinách zadrželi v okolí Rumburku jednoho muže, který se ve struktuře drogové trestné činnosti podílel na výrobě a distribuci pervitinu.  Při provedené domovní prohlídce kriminalisté zajistili věci sloužící k nedovolené výrobě pervitinu, včetně drogy samotné určené k distribuci a větší množství chemikálií. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz.

V této souvislosti vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání 43letého muže z Děčínska, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými  a  psychotropními látkami a s jedy.  Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci na vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Tento návrh soudce okresního soudu akceptoval a na obviněného uvalil vazbu. V případě odsouzení muži  hrozí  trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. 

Práce kriminalistů tímto zdaleka nekončí. Dále velmi intenzivně na kauze drogové kriminality pracují.

Děčín 31. května 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem