Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úspěšná pátrací akce na Rychnovsku

Nemocného muže policisté nalezli během hodiny 

Ve čtvrtek ráno v 8:20 oznámil starší muž na linku 158, že již téměř hodinu postrádá svého devětatřicetiletého syna. Obával se o jeho zdraví, neboť  vážně nemocný syn se dlouhodobě neobejde bez léků. Uvedl, že jsou na Rychnovsku na rekreaci a syna naposledy viděl v chalupě přibližně před hodinou. 

Pes a psovodPolicisté rychle ověřili oznámené skutečnosti a okamžitě vyhlásili pátrací akci. Na místo ohlášené události se neprodleně shromáždili  policisté z Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou a jejich kolegové z Kostelce nad Orlicí. Akci řídili a úkoly rozdělovali kriminalisté, k pátrání byl přivolán i psovod se služebním psem. Všichni přítomní ihned vyrazili do přilehlého okolí, kde organizovaně prohledávali lesní terén a koryto řeky Zdobnice. Velitel zásahu zažádal i o nasazení policejního vrtulníku.

Po hodině od vyhlášení akce jeden z kriminalistů pohřešovaného muže nalezl v bezprostřední blízkosti řeky. Muž byl pouze v lehkém domácím oblečení a měl podvrtnutý kotník. Pro špatný přístup lesním terénem policisté zraněného přenesli přes řečiště na druhý přístupnější břeh, kde na ně už čekali kolegové se služebním vozem.

Lehce podchlazeného muže, který byl při vědomí a bez dalších závažnějších zjevných zranění, pak převezli k hlavní silnici. Tam si ho převzala přivolaná posádka Rychlé záchranné služby a pacienta transporovala  k ošetření do Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou. Díky rychlé a úspěšné pátrací akci policisté odvolali pomoc kolegů s vrtulníkem.  Po hodině a pár minutách se pak s dobrým pocitem a poděkováním od rodiny vrátili zpět na svá oddělení.

por. Mgr. Alena Kacálková
5. srpna 2011 (11:40)

vytisknout  e-mailem