Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšná pátrací akce

KLADENSKO – Profesionální přístup policejních hlídek. 

Na linku 158 dne 17. ledna 2021 v nočních hodinách bylo přijato oznámení od muže z jedné obce na Kladensku, který uvedl, že má myšlenky na sebepoškození.

Na místo byli ihned vysláni policisté obvodního oddělení Kladno venkov a posádka ZZS. Po příjezdu na místo oznámení bylo zjištěno, že oznamovatelem na tísňovou linku je sedmadvacetiletý muž, který nebyl v dobrém psychickém stavu a jevil i známky opilosti. Policisté vyzvali muže k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 1,4 promile alkoholu v dechu. Posádka ZZS převezla muže se zdravotními problémy na vyšetření do nemocnice ve Slaném.

Krátce po půlnoci v pondělí 18. ledna 2021 policisté přijali oznámení, že tento muž jako pacient opustil nemocniční zařízení.  Policejní hlídky z obvodních oddělení Slaný a Kladno venkov a policisté oddělení hlídkové služby ihned vyjeli propátrávat noční ulice ve Slaném. Dále byla provedena pátrací činnost v oblasti Slánské hory, ale vše s negativním výsledkem.  Po druhé hodině při projíždění obcí Jemníky na Slánsku zaznamenali policisté osobu poblíž autobusové zastávky a provedli kontrolní činnost, přičemž bylo zjištěno, že osobou je pohřešovaný muž, který opustil nemocnici a měl sklony k sebepoškození. Na místo byla přivolána posádka ZZS, která si vypátraného muže převzala a opět převezla do slánské nemocnice k dalšímu vyšetření.

Policisté svým profesionálním přístupem, všímavostí a včasným vypátráním zachránili muži život.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
21. ledna 2021

vytisknout  e-mailem