Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uspěchaný podvodník

Úředníka za přepážkou znervózněli natolik, že ten vyplatil mnohem vyšší obnos, než měl. Poznáte hledaného a jeho souputnici? 

Policisté z Holešovic prošetřují případ, při kterém neznámý muž a žena připravili na pobočce České pošty v Dělnické ulici v Praze 7 úředníka o několik tisíc.

Ze záběrů bezpečnostních kamer policisté zjistili, že žena nejprve zakoupila papírové sáčky na kovové mince. Ty pak se svým parťákem naplnili mincemi, které chtěli vzápětí u jiné přepážky vyměnit zpět na papírové bankovky.

Hlavně se hledaný mladík u přepážky choval značně nervózně, kdy neustále koukal na hodinky a úředníka opakovaně popoháněl, aby zrychlil. Tímto jednáním vytvořil hledaný takový zmatek, že mu úředník vyplatil na místo několika stokorun bankovky v hodnotě bezmála deset tisíc. Jakmile muž a žena obdrželi hotovost, odešli z pobočky neznámo kam.

Jelikož se policistům do této doby nepodařilo hledanou dvojici ztotožnit a vypátrat, obracíme se s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud muže a ženu poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 11. 2018

vytisknout  e-mailem