Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úspěch trhosvinenských policistů

České Budějovice – Policisté z Obvodního oddělení v Trhových Svinech rozkryli rozsáhlou majetkovou trestnou činnost  

Na základě intenzivního prověřování veškerých poznatků a indicií se mužům zákona podařilo ustanovit, zadržet a následně i obvinit celkem sedm mladých mužů ( ve věku od 18 – 24 let ) z Českobudějovicka . Skupina pachatelů má na svědomí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost na Novohradsku.
Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že pachatelé, po předchozí vzájemné domluvě, v době od 12.11.2008 do 14.04.2009, násilně vnikli do rekreačních chalup, restauračních zařízení, garáží a společných prostor domů. Na svědomí mají i krádeže nafty z nákladních automobilů a krádeže měděných okapových svodů. Terčem jejich zájmu byla především elektronika, finanční hotovosti, ale i potraviny, alkohol, cigarety či přepravky od piva. Celkem bylo trhosvinenskými policisty zadokumentováno a prokázáno 21 skutků. Výše vzniklé škody se odhaduje na nejméně 121.000 korun.
Skupina pachatelů nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní  svobody.


vytisknout  e-mailem