Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úspěch rychnovských kriminalistů

Zisk hned dvou přestižních ocenění 

Po loňském úspěchu v prvním ročníku prestižního oceňování nejlepších policistů v rámci Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, kdy Územní odbor PČR Rychnov nad Kněžnou ze šesti uvedených kategorií získal nejprestižnější cenu "Detektiv roku 2009" díky komisaři por. Bc. Romanu Popiolkovi, rychnovští kriminalisté i letos navázali na loňský zdar.
V letošním 2. ročníku "Detektiv roku 2010"   kriminalisté rychnovské služby kriminální policie a vyšetřování jako j e d i n í  získali ocenění hned ve      d v o u kategoriích.
První z nich byla prestižní kategorie "Realizace roku", ve které se tříčlenná komise jednomyslně shodla na nejvýznamnějším případu roku, kdy trestná činnost pachatelů zasahovala do několika okresů v rámci Královéhradeckého i Pardubického kraje. Jde o případ, který byl rozpracován pod krycím názvem "Reliéf" a v němž skupina pachatelů z Kostelce nad Orlicí prováděla krádeže všeho druhu, zejména pak bronzových bust, pamětních desek a dalších předmětů, jež se daly zpeněžit zejména ve sběrných surovinách. Obžalovaní se nezastavili ani před krádežemi nafty, okapů, nářadí a vybavení z novostaveb a podobně. Rozsah jejich trestné činnosti byl veliký, doposud se celková částka škody vyšplhala nad 3 miliony korun.
Tento případ byl velice náročný na operativní rozpracování. Rychnovští kriminalisté si byli vědomi skutečnosti, že bude velmi obtížné pachatelům tuto trestnou činnost prokázat. Policistům se podařilo zadržet obviněné v době, kdy se snažili velkou část kradených věcí převézt do zahraničí, aby tak unikli trestnímu stíhaní. Na případu spolupracovala převážná část 1. oddělení obecné kriminality prakticky ve dne v noci více než půl roku.
Územní odbor PČR Rychnov nad Kněžnou uspěl jako jediný i v další kategorii, a to - "Osobnost roku - veterán". Za dlouholeté dosahování velice dobrých výsledků rychnovského oddělení obecné kriminality byl oceněn jeho vedoucí npor. Bc. Richard Chaloupka.

Média:   Rychnovský deník
               Orlický.net


por. Mgr. Alena Kacálková
27. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem