Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěch kladenského psovoda se svým psem

BEROUNSKO - Čtyřnohý parťák Carly vypátral podezřelého ve křoví. 

Na konci března, 25. března 2023, po deváté hodině večerní, přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od ženy o vniknutí pachatele na pozemek v Karlštejně, kterého ale při činu vyrušila. 

V tu dobu neznámý pachatel přelezl branku k rodinnému domu, vylezl pod okno, rozbil jej a při tom byl zastižen obyvatelkou domu. Muž pak rychle utíkal pryč.

Operační důstojník na místo události ihned vyslal hlídku z obvodního oddělení Beroun a navíc přizval na pomoc k vypátrání pachatele také kladenského psovoda Zdeňka s jeho čtyřnohým parťákem Carly.

Psovod se svým služebním psem po příjezdu a po zjištění prvotních informací se vydal na pátrání po pachateli na zahradě okolo domu, v jeho okolí a poté se vydali do lesního porostu u hlavní silnice. Tam, asi 150 metrů za označením konce obce, služební pes našel a zároveň vyštěkal podezřelého ukrytého ve křoví. Posléze byla osoba zadržena a předána policistům, kteří si ji převzali k dalším potřebných úkonům.

Jedenačtyřicetiletému muži policisté sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to z krádeže ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Služební pes Carly je tříletý německý ovčák a u Policie České republiky, konkrétně u skupiny základních kynologických činností v Kladně, slouží půl roku. Ač je to naše, respektive psovoda Zdeňka Sýkory, teprve takové „mláďátko“, je vidět, že zdědil geny po svém otci Morganovi, který byl středočeskou psí celebritou.

Úspěch Morgana a jeho paničky Jitky Jozové si můžete přečíst zde: https://www.policie.cz/clanek/morgan-od-policie-cr-zvitezil.aspx


Máte zájem pracovat u středočeské policie? Kontaktujte nás na e-mailu: nabor.stredocesi@pcr.cz, nebo na telefonním čísle 607 405 286. Naši pracovníci personálního odboru vám vše ochotně vysvětlí a poradí, co je potřebné pro vstup k největší bezpečnostní složce v ČR, k Policii České republiky.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
14. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Carly se Zdeňkem

Carly se Zdeňkem 

Detailní náhled

Carly se Zdeňkem 2

Carly se Zdeňkem 2 

Detailní náhled

Morgan s Jitkou

Morgan s Jitkou 

Detailní náhled

Zadržený muž

Zadržený muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem