Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úspěch českobudějovických kriminalistů

České Budějovice – Spadla klec - Pachatele, který má na svědomí nejen loupežné přepadení, ke kterému došlo včera v krajském městě krátce po poledni , již českobudějovičtí kriminalisté znají.  

Pachatele, který má na svědomí nejen loupežné přepadení, ke kterému došlo včera v krajském městě krátce po poledni na křižovatce ulic Pekárenská a Klaricova, již českobudějovičtí kriminalisté znají. Je jím 46letý muž z Českobudějovicka, který není mužům zákona neznámý. Českobudějovičtí kriminalisté neustále prověřovali a zjišťovali veškeré poznatky které by vedly k osobě pachatele. Díky výborné místní a osobní znalosti kriminalistů a jejich plně profesionální práci se pachatele, důvodně podezřelého z tohoto zvlášť závažného násilného trestného činu, podařilo ustanovit, zadržet a následně i obvinit.

Na základě zjištěných a odůvodněných skutečností bylo kriminalisty prokázáno, že 46letý agresor včerejšího dne, v době kolem 12:15 hodin, na křižovatce ulic Pekárenská a Klaricova , donutil poškozeného - mladého muže z Českobudějovicka a to s užitím fyzického násilí - údery do oblasti obličeje, k vydání peněženky s uloženou finanční hotovostí ve výši 200 korun a občanským průkazem. Ve svém nezákonném jednání pokračoval. Téhož dne, v době kolem 12:30 hodin neoprávněně vnikl do předsíně bytu v Pekárenské ulici v Českých Budějovicích a odcizil z peněženky , uložené v kapse bundy finanční hotovost ve výši 2.000 korun.
Českobudějovickým kriminalistům se včerejšího dne na základě intenzivního prověřování a výborné místní a osobní znalosti podařilo nebezpečného agresora ustanovit a následně ve večerních hodinách v jednom z bytů v krajském městě i zadržet.


Šestačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka čelí od včerejšího dne trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů loupeže a porušování domovní svobody. Po ukončení výslechu byl následně zadržen jako obviněný dle § 75 trestního řádu . Bude podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

vytisknout  e-mailem