Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Uspaly a okradly

DĚČÍN - Konec týdne uzavírají tři ženy, které uspaly a okradly jednoho muže a další výtečníci.... 

Jednaosmdesátiletého muže vlákaly do bytu tři ženy z Děčína. Tam mu podaly čaj s uspávacím prostředkem, a když usnul, okradly ho o všechny věci včetně peněz a mobilního telefonu. Pak ho jedna z trojice naložila do jeho vlastního automobilu a vyrazili směrem k Teplicím. V Duchcově pak probudivšího se nebožáka vytáhla z vozu, zanechala ho na sněhu a odjela. Celková škoda, kterou dohromady výtečnice své oběti způsobily, přesáhla pět set tisíc korun. Po pár dnech je všechny postupně zadrželi policisté. Pak si vyslechly obvinění z trestného činu loupeže. Teď jim hrozí až dvanáctiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Odcizil hliníkový stožár
 
Policisté z obvodního oddělení v Rumburku vypátrali muže, který koncem roku odcizil z neoploceného pozemku u domu přes třináct metrů dlouhý hliníkový stožár na televizní anténu, čímž způsobil škodu za tři tisíce korun. Vzhledem k tomu, že za obdobný trestný čin byl v minulosti trestán, mohl by si posedět až tři roky ve vězení. Podezření z krádeže mu strážci zákona sdělili ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
Řádil v prodejně
 
Televizor, modem průmyslové kamery, plastovou přepravku a skleněnou výplň chladícího boxu poničil pod vlivem alkoholu devětadvacetiletý chlapík v jedné krásnolipské prodejně. Když byl z prodejny vykazován obsluhou, rozbil ještě vstupní dveře. Natropil tak škodu za necelé tři tisíce korun. Od policistů za to obdržel podezření z přečinu výtržnictví, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Vloupání do budovy objasněno
 
Do neobydlené budovy ve Varnsdorfu vnikl devatenáctiletý mladík. Uvnitř se činil. Odcizil třináct radiátorů, kotel na tuhá paliva, bojler, pákové baterie a několik věcí poškodil. Zůstala po něm škoda přes třicet tisíc korun. Kriminalisté z Rumburku jej vypátrali a včera proti němu zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Za to může skončit ve vězení až na tři roky.
 
 
 
 
 
14.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem