Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Usnul, o zavazadlo přišel, pachatel zaznamenán...

Ostravští policisté prověřují přečin krádež, kterého se dopustil dosud neustanovený pachatel. 

Muž 20. ledna 2019 využil ve večerních hodinách nepozornosti a toho, že poškozený během jízdy v tramvaji usnul. Poté co jej určitou dobu během jízdy sledoval, se následně k sedadlu, na kterém poškozený seděl, přiblížil. V době, kdy se otevřely dveře tramvaje, odcizil poškozenému jeho zavazadlo s uloženými věcmi a mobilním telefonem. Z místa poté utekl. Způsobená škoda dosahuje téměř ke dvěma tisícům korun. V případě dopadení pachatele tomuto hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
Podezřelý byl při uvedeném skutku zaznamenán kamerovým systémem, který je v prostředcích Městské hromadné dopravy Ostrava instalován. V nedávné minulosti zveřejnění kamerových záznamu z dopravních prostředků mělo pozitivní efekt. Ve spolupráci s médií a veřejnosti se podařilo medializované případy objasnit.

Tímto žádáme případné svědky, kteří by mohli přispět ke zjištění totožnosti pachatele, nechť nás kontaktují na kterémkoliv obvodním oddělení Policie České republiky, na bezplatné telefonní lince 158, případně na služebním telefonním čísle obvodního oddělení Ostrava-Přívoz 974 727 701.  Za spolupráci předem děkujeme.

por. Bc. Richard Palát
komisař

vytisknout  e-mailem