Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Usnout v trolejbuse se nevyplácí!

ZLÍNSKO: Přišel o půjčený fotoaparát v hodnotě téměř dvacet tisíc.  

V neděli odpoledne přišel oznámit na obvodní oddělení policie ve Zlíně sedmnáctiletý mladík krádež fotoaparátu v hodnotě bezmála dvacet tisíc korun. Přístroj měl uložený v batohu, když jel trolejbusem domů. Na pár minut usnul a batoh už nenašel.

Mladý muž ze Slavičína, který studuje ve Zlíně, si od svého kamaráda půjčil fotoaparát. Téměř celou noc s ním fotil na akci studentského klubu ve Zlíně. V neděli po čtvrté hodině ráno se trolejbusem vracel domů, na sídliště Jižní Svahy. Okamžitě po nastoupení usnul. Vzbudil se hned na další zastávce a chtěl sáhnout do batohu. S hrůzou zjistil, že batoh není pod sedadlem, kam si ho po nastoupení uložil. Okamžitě vyběhl z trolejbusu a utíkal se podívat na předchozí zastávku, zda ho nenechal na lavičce. Ptal se také několika řidičů trolejbusů, jestli jeho batoh nenašli. Pátrání však bylo bezvýsledné.

Policisté zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro přečin krádeže. Pokud se podaří lapku vypátrat, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

                  

 

 

19. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem