Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Usmrcení z nedbalosti

KAŠPERSKOHORSKO - Poškozený po srážce s dalším lyžařem na sjezdovce na následky zranění zemřel. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu, kdy v lyžařském areálu v Kašperských Horách došlo ke střetu dvou lyžařů.

Policisté vydali usnesení o zahájení trestního stíhání dvaapadesátiletého muže  ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Dne 12. března letošního roku před jedenáctou hodinou dopoledne při sjíždění sjezdovky v lyžařském areálu včas nezareagoval na zprava přijíždějícího lyžaře, kterým byl osmaosmdesátiletý muž z Kašperskohorska, jenž přejížděl svahem šikmo a došlo k bočnímu nárazu a jejich pádu. Starší muž utrpěl zranění, se kterým byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice, kde o dva dny později na následky zranění zemřel a byla u něho nařízena soudní pitva.

Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudní lékařství i oboru sport, odvětví lyžování. Podle znaleckého posudku podezřelý muž porušil tři pravidla  vydaná Mezinárodní lyžařskou federací FIS, která jsou pro lyžaře na sjezdových tratích závazná.

nprap. Dana Ladmanová

25. července 2022

vytisknout  e-mailem