Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedli za volant posilněni návykovou látkou

KLADENSKO - Alkohol ani drogy za volant nepatří. 

Kladenští policisté v průběhu tohoto víkendu při kontrolní činnosti v dopravě opět zjistili při jízdě u dvou řidičů alkohol a u jednoho drogy.
 
V brzkých ranních hodinách bylo oznámeno na linku 158, že ve Slaném na Masarykově náměstí se pohybuje neznámý muž pod vlivem alkoholu, který na místo dojel osobním vozidlem. Policejní hlídka po příjezdu na náměstí vyzvala muže k provedení dechové zkoušky a prokázání své totožnosti. U padesátiletého muže ze Slaného byla naměřena dechová zkouška 2,23 promile alkoholu v dechu. Následně podezřelý muž odmítl podepsat výtisky z dechového přístroje. Po dobrovolném odjezdu do slánské nemocnice k odběru biologického materiálu přestal podezřelý muž spolupracovat, a to jak s policejní hlídkou, tak i s ošetřujícím lékařem. Vzhledem ke svému jednání byl muž zadržen a umístěn na policejní celu.  
 
Krátce před půlnocí v sobotu 10. ledna 2015 v Ostravské ulici v Kladně byl při silniční kontrole policejní hlídkou zastaven osobní vůz Škoda Felicie, které řídil čtyřiceti letý muž z okresu Teplice. Při provedené dechové zkoušce byla naměřena hodnota 1, 34 promile alkoholu v dechu.
 
V obci Velvary ve Slánské ulici policisté v odpoledních hodinách dne 9. ledna 2015 zastavila policejní hlídka osobní vozidlo, jehož řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Dvaceti letý řidič po předložení veškerých dokladů se dobrovolně podrobil testu na návykové látky, který byl s pozitivním výsledkem. Dále byl řidič převezen k odběru biologického materiálu.
 
Všichni tři řidiči svým jednáním ohrozili nejen svůj život, ale i ostatních účastníků silničního provozu. V současné době jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. ledna 2015
 
 

vytisknout  e-mailem