Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Usedli za volant pod vlivem alkoholu

Nezodpovědnost řidičů nezná mezí!! I přes zvyšujíci se počty nehod s tragickými následky usedají za volant pod vlivem alkoholu!! 

Dne 7. července  2008 bílovečtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky. Z toho je podezřelý 54letý, vysokoškolsky vzdělaný muž ze Staré Vsi nad Ondřejnicí. Koncem dubna letošního roku jej v Olbramicích, krátce po třetí hodině ranní, kontrolovali policisté. Provedenou orientační dechovou zkouškou přístrojem Drager zjistili, že muž do vozidla Škoda Favorit usedl s jednou a půl promilí alkoholu. Následné  laboratorní vyšetření hladiny alkoholu vykázalo 1.25 g/kg alkoholu v krvi.
 
Dvaačtyřicetiletý muž ze Slatiny řídil vozidlo Seat Altea také pod vlivem alkoholu!!  Policisté jej kontrolovali v obci, kde má trvalý pobyt přibližně koelm třiadvacáté hodiny večerní. Dechová zkouška prokázala  1.48 promile alkoholu v dechu. Muž odmítl odebrání krevních vzorků. V tomto případě bude přibrán  znalec z oboru zdravotnictví k podání znaleckého posudku ke zjištění množství alkoholu v krvi v době řízení podezřelého. Případ dále šetří novojičínští kriminalisté.
 
Další hazardující řidič, který usedl do vozidla po požití alkoholických nápojů je 21letý mladík z Kopřivnice. Ten řídil Hondu Acord 8. července 2008 ve 2:40 hod v Kopřivnici na uliciZáhumenní  ve směru na Štramberk. Přístrojem Dräger byla řidiči naměřena 1,34 promile alkoholu v dechu. Následnou opakovanou dechovou zkouškou přibližně o deset minut později se hodnota vyšplhala na 1,52 promile alkoholu v dechu.
 
Jedním z poslendích hříšníků je 46letý muž z Kopřivnice. Ten byl přistižen při řízení motorového vozidla DAEWOO Racer dne 8. července 2008 o půl jedenácté  večer mezi Mankovicemi a Odrami. Orientační dechovou zkouškou byla u řidiče na měřena přístrojem ALCOQUANT hodnota 2.4 promile alkoholu v dechu. Případem se nadále budou zabývatnovojičínští kriminalisté.

vytisknout  e-mailem