Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Usedli za volant pod vlivem alkoholu

O víkendu přistihli policisté na Domažlicku další dva neukázněné řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. 

V sobotu 18. října 2008 v 05.38  hodin byl v rámci silniční kontroly hlídkou OO PČR Horšovský Týn v ulici Na Přeložce v Horšovském Týně,  na pozemní  komunikaci č. I/26 ve směru na obec Semošice,  kontrolován 35 letý řidič osobního  vozidla  Peugeot 306. Při dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota 2,07 promile  alkoholu v dechu. Policisté muže vyzvali k lékařskému vyšetření  spojeného s odběrem krve. 

V neděli 19.10.2008 ve  04.30 hodin byl  kontrolován hlídkou poběžovických  policistů na silnici II. třídy č. 197,   ve směru na obec Mirovice  ve vzdálenosti  cca 200 m od křižovatky pod obcí Hostouň,   39 letý řidič osobního  motorového  vozidla zn. Peugeot Partner.  Při  kontrole policisté pojali podezření, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje.  Proto jej vyzvali k  dechové zkoušce, která  v dechu řidiče odhalila 2.14 promile alkoholu. Řidič byl  vyzván k  k lékařskému vyšetření a  odběru krve , kterému se dobrovolně  podrobil. 

Oba případy jsou realizovány ve zkráceném přípravném řízení. Řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení  pod vlivem  návykové látky.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem