Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Usedli za volant opilí a zfetovaní

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič si nevzpomněl na cestu. Byl totiž opilý. 

Výčet dopravních přestupků za uplynulý týden je zajímavý zvláště v kolonkách – řidič pod vlivem drog, překročení maximální rychlosti a špatný technický stav vozidla. Tam čísla výrazně stoupla. Kolonka, která se týká řidičů pod vlivem alkoholu, také zaznamenala mírné navýšení. Řidiči ví, že alkohol za volant nepatří. Přesto se najdou i ti, kterým je to jedno.

Jeden takový řidič si v úterý 5. února večer sedl po pár pivech a pár panácích fernetu do auta, které měl na parkovišti v Kunovicích. Na navigaci navolil adresu svého bydliště a jel. Něco přes hodinu bloudil po Uherském Hradišti a po Kunovicích. Zda selhala navigace nebo on neví. Byl totiž tak opilý, že si ani nepamatoval, jak se autem dostal na cestu za Kunovicemi směrem na Kostelany nad Moravou. Kdyby nebylo řidiče, který oznámil na linku 158, že přes tuto cestu stojí auto a okolo se motá opilý řidič, mohlo by ještě dojít k nějakému neštěstí. Uherskohradišťská hlídka u muže zjistila 2,18 promile alkoholu v krvi. Sedmatřicetiletý řidič se k pití alkoholu doznal. Hlídka ho převezla na služebnu a poté na odběr krve do nemocnice. Muži za jeho nezodpovědnou jízdu pod vlivem alkoholu podle zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.

Pozitivní test na drogy vyšel tento týden hned čtyřem řidičům. Zejména na marihuanu, amfetamin a extázi. K požití drogy se všichni přiznali. Také osmadvacetiletá žena, která tvrdila, že požila před třemi dny pervitin. Tito řidiči se nevyhnou přestupkovému řízení a pokutě.

Šestitisícovou kauci dopravním policistům zaplatil v neděli odpoledne šestačtyřicetiletý řidič, který nedodržel nejvyšší povolenou rychlost na trase mezi Uherským Brodem a Starým Hrozenkovem. Místo povolené “devadesátky“ jel 157 km/h. Muž se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 1. – 7. únor 2013


 

Počet zjištěných přestupků

1. – 7. 2. 2013

25. – 31. 1. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

6

4

Řidič pod vlivem drog

4

1

Překročení maximální rychlosti

53

35

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

8

Nepoužití bezpečnostních pásů

24

31

Telefonování za jízdy

11

16

Špatný technický stav vozidla

43

27

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


8. února 2013, nprap. Milena Šabatová

 

vytisknout  e-mailem