Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Usedl za volant pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení

LIBERECKO - Detekční přístroj naměřil řidiči v odpoledních hodinách přes 2 promile alkoholu v dechu. 

V pondělí 20. května kolem 16 hodiny policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení zastavili a kontrolovali v Mníšku nákladní vozidlo tovární značky Iveco Daily.  V rámci běžné silniční kontroly řidiče vyzvali k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla.

K tomuto jim 33letý řidič sdělil, že u sebe nemá žádné doklady a má zákaz řízení. Prověrka v dostupných evidencích potvrdila, že muž má soudním rozhodnutím vyslovený platný zákaz řízení do února příštího roku. V době silniční kontroly tedy vykonával činnosti, která mu byla rozhodnutím Okresního soudu Liberec zakázána.

Během komunikace si hlídka nemohla nevšimnout charakteristického závanu alkoholu. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnotu 2,17 a 2,21 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění v policejní cele si tak převzal Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

23. května 2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem