Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidič nadýchal téměř čtyři promile

BLANENSKO: Opilý muž se zákazem řízení usedl za volant "půjčeného" vozidla a naboural. 

Řidič pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek představuje pro ostatní účastníky silničního provozu velké nebezpečí. Také proto se policisté při kontrolách, vedle dalšího, zaměřují právě na takovéto porušení zákona. Nezřídka, ale řidiče pod vlivem odhalí i jindy. Právě takový případ se stal také na Blanensku. Začátkem měsíce ve večerních hodinách si boskovická policejní hlídka povšimla bouraného vozidla, které projíždělo Lysicemi na Blanensku. Policisté neváhali a ihned reagovali zastavením auta. Za jeho volantem seděl osmadvacetiletý muž. Ten, jak se ukázalo, si bez vědomí své přítelkyně, vypůjčil osobní automobil, který měla žena svěřený od svého zaměstnavatele. Během jízdy v Lysicích pak nezvládl řízení a vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do betonové zídky. Následně s vozidlem pokračoval v jízdě, kterou však po chvíli ukončila bystrá policejní hlídka. Záhy kolegové shledali, že muž má v současné době vysloven zákaz řízení a také, že se na svoji nelegální jízdu posilnil alkoholem. Policejní hlídka tomuto výtečníkovi zjistila hodnotu 3,72 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 3,88 promile. Střet se naštěstí obešel bez zranění.
Škoda, která vznikla pouze na vozidle, byla vyčíslená v předběžné výši 70 tisíc korun. Policisté tak ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a pro neoprávněné užívání cizí věci.

Znovu apelujeme na svědomí řidičů, aby po požití alkoholu nebo drog neusedali k řízení vozidla !

Řízení pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek je nebezpečné. Řidič představuje pro ostatní účasntíky silničního provozu velké nebezpečí. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím víc je snížena jeho schopnost vozidlo řídit a je v silničním provozu nebezpečnější. 

por. Mgr. Lenka Petrželková, 14. prosince 2023


 

Odkazy do noveho okna

1 IMG_5393

1 IMG_5393 

Detailní náhled

2 IMG_5396

2 IMG_5396 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem