Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úrodička zlodějů!

S přibližujícími se vánočními svátky se začínají plnit parkoviště větších marketů, 

     na toto období čekají i různí zlodějíčci. Při opuštění vozidla by mělo být základním pravidlem zkontrolovat, zda jsme na viditelném místě nezanechali nějaké věci, neboť to působí na zloděje jako magnet. I v obchodech různí chmatáci nezahálejí, spoléhají na shon a nepozornost. Jejich obratným rukám stačí jen pár vteřin a odcházejí s lupem. Již v těchto dnech policejní hlídky věnují značnou pozornost právě obchodům a parkovištím před nimi.
     Od pátku do neděle se podařilo policistům dopadnout pět pachatelů krádeží. Dne 2. listopadu odpoledne přišli tři výtečníci (22, 23 a 25 let) do drogerie na Dobříši. Vzali si šest parfémů a 31 kusů líčidel. Platit se jim ale nechtělo. Odcizené věci byly v hodnotě téměř deset tisíc korun. Pokusili se je ještě uschovat u kontejnerů vedle prodejny. Nejmladší z nich po dopadení své zlodějské řemeslo na hřebík nepověsil a hned v neděli dopoledne se vydal s jiným kumpánem, 26letým mužem, do Albertu v Příbrami. Odcizili spolu 12 zubních kartáčků a šest pánví. Opět byli i s nakradenými věcmi chyceni. Ve zkráceném přípravném řízení si vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže, hrozí jim až tříletý trest vězení.
     Ani 23letý mladík krást nepřestal a pokračoval ve své zlodějské činnosti. V neděli ráno se zaměřil na vykradení automobilu ve Zdabořské ulici v Příbrami. Zde ho zadržela hlídka policie krátce poté, co kamenem rozbil výplň okna a z fabie ukradl autorádio, anténu, manikúru a cyklistickou svítilnu. Chtěl si odnést věci v hodnotě 1,5 tisíce korun, poškozením však způsobil další škodu ve výši 3,5 tisíce korun.
     Strážcům zákona se podařilo odhalit o víkendu ještě jednoho lumpa, obživu si hledal ve sklepních kójích příbramských domů. Jedná se o 24letého muže, na svědomí toho možná bude mít mnohem více, zatím jsou mu připisovány vykradené sklepy domu v Šachetní ulici. Odnesl si odtud pánské a dětské zimní brusle, čtyři páry in-line bruslí a dvoje pánské lyžařské boty. V tomto objektu napáchal škodu za více než osm tisíc korun. I on si již vyslechnul podezření z trestného činu krádeže a také porušování domovní svobody.

5. listopadu 2012, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

 

vytisknout  e-mailem