Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uráželi ženu kvůli jejímu vyznání?

Případ, kdy se měla žena stát obětí urážek pro své náboženství, prošetřují kriminalisté Prahy I. Ti prosí o pomoc širokou veřejnost.  

Konkrétně šestadvacátého září cestovala krátce po dvaadvacáté hodině třiatřicetiletá žena metrem ze stanice Můstek do stanice Veleslavín.

S ohledem na její víru měla žena na hlavě šátek, pročež se měla stát terčem krajně nevybíravého jednání dvou mužů (27, 31), které se následně podařilo policistům zadržet.

Ti ji měli nadávat do všeho možného, kdy mělo dojít dokonce i na vulgarismy a výhrůžky toho nejhrubšího zrna.

Z toho důvodu detektivové popsanou událost prošetřují pro podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Z výpovědi oznamovatelky vyplývá, že se jí vůči hrubiánům měla, ještě ve vagónu metra, zastat pro ni neznámá žena, která ji následně i doprovodila z dosahu neurvalců.

Jelikož se ale kriminalistům do této doby nepodařilo ztotožnit jediného svědka, prosí touto cestou o pomoc širokou veřejnost. Apelujeme na každého, kdo v uvedeném termínu cestoval metrem z Můstku na Veleslavín a byl svědkem popsané události, nechť se kriminalistům devátého oddělení prvního policejního obvodu přihlásí prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 11. 2015

vytisknout  e-mailem