Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Upytlačil tři divočáky

"Vozidlo zapůjčila podnapilému příteli", "Ukradený vozík i nafta" 

Upytlačil tři divoká prasata
V době od 21.9. do 21.10.2009 v lesním porostu v katastru obce Roudno dosud neznámý pachatel usmrtil tři divoká prasata. Na místě je vyvrhl a ponechal části útrob s kůži a tři neúplné hlavy.   Způsobená škoda činí 3 tisíce Kč. Je podezřelý z trestného činu pytláctví a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše dvou let. Šetří SKPV Bruntál.
 
Ukradl přívěsný vozík
Hornobenešovští policisté šetří případ krádeže přívěsného vozíku. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl v době od 20. do 21.10.2009 na oplocený pozemek domu v Horních Životicích a odcizil volně zaparkovaný přívěsný vozík hnědé barvy s korbou. Majiteli způsobil škodu ve výši 4 tisíce Kč.
 
Krádež nafty
V Bruntále na ulici Zahradní v areálu firmy v době od 14. do 21.10.2009 dosud neznámý pachatel přestřihl visací zámek na nádrži nákladního vozidla Liaz. Z nádrže odcizil přes 162 litrů nafty a firmě způsobil škodu ve výši 4165 Kč.
 
Vozidlo zapůjčila podnapilému příteli
Krnovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z účastenství k trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky 21leté ženě. Toho se měla dopustit tím, že dne 18.10.2009 v odpoledních hodinách v Krnově na ulici Nádražní, po vypití malého piva, předala klíče od vozidla VW Golf svému 30letému příteli, i když věděla, že je pod vlivem alkoholu a drog. V průběhu odpoledne v Liptáni a Krnově vypil několik 12° piv a společně se ženou vykouřili cigaretu marihuany. Muž následně řídil zapůjčené vozidlo z ulice Nádražní přes ulici Bezručovou až na Albrechtickou, kde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou (jeho jednání šetří policisté samostatně). U ženy naměřili policisté 0,42 promile alkoholu. Svým jednáním tedy poskytla jinému pomoc ke spáchání trestného činu.                                           

                                                                         

komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem